Sådan undgås kondens i dit telt eller markise - OLPRO >
Gratis og hurtig levering *| Køb nu, betal senere | Klik & saml | Ingen tvivl tilbage

Sådan undgås kondens i dit telt eller markise

Sådan undgås kondens i dit telt eller markise


5 minutters læsning

 

Enhver kan lide af kondens i telte, og det er ikke ualmindeligt.

Ved mange lejligheder er folk vågnet op for at se en pool af vand i deres telt og troede, at det er en lækage, men det er faktisk et irriterende tilfælde af kondens. Da OLPRO-telte er lavet af vandtætte materialer med høj specifikation (stoffet er 5.000 H / H), vil kondensering ofte være den største kamp for at holde dit telt tørt. Så her er lidt mere information om, hvorfor kondensering sker, og hvordan du kan forhindre, at det sker.

 

Hvad forårsager kondens under camping?

For det første er det nøglen til at huske, at kondens øges af tilstedeværelsen af ​​mennesker - så jo flere mennesker, jo mere sandsynligt er det, at du vil støde på kondens. Faktisk er det kun en person, der producerer op til en pint kondensation pr. Nat.

Når den varme luft inde i et telt rammer det koldere teltstof, forekommer det sandsynligvis kondens. Varm lufttemperatur inde i teltet kan være forårsaget af mennesker, varmeapparater og mangel på ventilation. Større telte med flere mennesker og ekstra varmeapparater inden for skaber sandsynligvis meget mere kondens, medmindre teltet er korrekt ventileret.

Hvis du har et brise-telt eller markise, cirkulerer luft i bjælkerne. Hvis den udvendige luft er meget koldere end inden i dit telt eller markise, er afkøling af luften i bjælkerne hurtig. Den varme, fugtige luft inde i dit telt eller fortelt kondenserer på bjælkeområdet. Denne fugtighed vises som vanddråber på bjælkerne og kan skabe puljer af vand omkring bunden af ​​dengang. Så du har den varme luft i teltet og kølig luft i bjælkerne - hvilket skaber kondens på ydersiden af ​​plastbjælken, der sidder inde i bøsningen. Dette drypper ud fra bunden omkring bunden af ​​bjælken.

Hvis dette sker, skal du sørge for, at du ikke har ting omkring bjælkens baser. Vi har testet hundreder af telte og markiser, hvor kunden troede, at det lækker, og det var faktisk ned til kondens, så kig venligst igennem måderne til at undgå kondens nedenfor, så får du en meget tørrere campingtur.

På dage, hvor der er et betydeligt temperaturfald, kan det være udfordrende at forhindre dannelse af telt. Regnfulde forhold kan også øge chancerne for kondens, der ofte fører til udseendet af et lækkende telt. Regnvand på ydersiden af ​​teltet, eller regnvand, der fordamper ud af teltets udflade, får temperaturen på stoffet til at falde, hvilket fører til hurtigere kondens, når luften inde i teltet kommer i kontakt med det.

 

Så hvordan kan jeg ventilere mit telt ordentligt og undgå kondens?

- Sørg for, at du har fundet alle ventilationspunkterne i dit telt for at sikre en god luftcirkulation. Hvis vejret er godt nok, skal du lade dine døre og Windows åbne, når det er muligt, og sørg for, at de ikke bliver blokeret af soveposer, stole eller andre møbler.

- Når det begynder at regne, skal du være opmærksom på, at ved at lukke alt det, du sandsynligvis forårsager kondens.

- Opbevar dine våde genstande udenfor, når det er muligt. Våde frakker, håndklæder, støvler, svømmekundere tilføjer kun vand til luften inde i dit telt, så sørg for, at våde genstande får en ordentlig chance for at trække vejret... plus det hjælper dem med at tørre hurtigere. 

- Opvarmning af luften inde i dit telt øger kun fugtigheden. Så ideelt skal du hjælpe med at holde dig varm ved at bære det rigtige tøj og pakke soveposer i høj kvalitet. Kogning inde i telte tilføjer også fugt i luften, så sørg for, at madlavningen holdes til et minimum inde i et godt ventileret telt.

- Sørg for, at du tæller på det rigtige sted. Du sparer dig selv for mange problemer ved blot at slå dig op i et område, der får en naturlig brise. Sørg for, at du også kaster dig i afstand fra ethvert vand, da floder og søer også øger luftens fugtighed i dit telt.

 

Åh nej, mit telt er vådt af kondens, hvad skal jeg gøre?

Det bedste du kan gøre er at tørre væggene ned med et håndklæde eller klud for at fjerne kondensen fra teltstoffet. Sørg for at fjerne alle våde genstande fra teltet, så de kan tørres ordentligt, så fugt ikke cirkuleres tilbage i luften. Og igen, sørg for at ventilere dit telt, det handler om at lade den gode luft ind!

 

Har du stadig problemer? 

Alle OLPRO-telte og markiser er 5.000 H / H, så stoffet lækker aldrig, og hver søm er varmeforseglet for at stoppe vandindtrængen gennem de punkter, hvor teltet er syet. Hvis du er sikker på, at vandet ikke kommer fra kondensering, bedes du kontakte os, og vi kan rådgive yderligere. Bemærk, at alle vores markiser og telte nu også leveres med et sømforseglingssæt, som du kan bruge, hvis det nogensinde er nødvendigt i fremtiden.

«Tilbage til bloggen