Gratis og hurtig levering *| Køb nu, betal senere | Klik & saml | Ingen tvivl tilbage

Sådan gør du: Vedligehold din autocamper

rss
Sådan gør du: Vedligehold din autocamper

Når vi nærmer os de koldere efterårs- og vintermåneder, har vi samlet en kort liste over nemme trin for at sikre, at din autocamper og autocamper forbliver i tiptop-form på et tidspunkt, hvor du måske ikke bruger den så meget.

Vand Vedligeholdelse

Hvis du skal parkere autocamperen et stykke tid, er det bedst at dræne dit vand. Du kan enten gøre dette manuelt eller bruge automatisk dræningsfunktion, som din campervan-konvertering muligvis har på det vigtigste ferskvand- og kedelsystem, der aktiveres ved en forudindstillet temperatur.

Start med at åbne alle dine vandhaner. Sluk for din vandpumpe. Åbn ventilen på din spildevandstank, og dræn tanken ned. Tilsvarende drænes det resterende vand ud af din ferskvandstank.

Hvis der er andre systemer på køretøjet, der indeholder ferskvand, skal disse også drænes ned.

Rengør din autocamper

Inden du forlader din autocamper, skal du tage dig tid til at rengøre den grundigt indeni og sørge for, at alle køkkenoverflader, inklusive køleskabet, skylles ned med et mildt blegemiddelbaseret produkt.

Skimmelsvamp kan dannes på fugtigheden fra enhver drink eller madrester, så det er bedst at få alt pletfri. Det samme gælder naturligvis badeværelset.

Hold batterierne opladet

Batterier har et naturligt afløb, og hvis de er tilsluttet moderne campingvogne, giver de i bedste fald kun energi i et par uger.

Enten hold din campervan tilsluttet stikkontakten, eller du kan fjerne batterierne helt og tilslutte dem til en smart oplader.

Hvis du ikke har adgang til strømopladning, og køretøjet er udenfor, er det en god ide at tilføje et solpanel. Disse behøver ikke at være monteret permanent, og du kan købe fritstående enheder komplet med en regulator, der simpelthen kan klippes bulldog på batteripolerne.

 

Dæksler og affugtere

Mange autocamperopbevaringsfaciliteter er ikke tildækket, og det kan være nyttigt at bruge et dæksel til at beskytte karrosseriet og dækkene mod UV-nedbrydning, fugle rod og generel snavs. Se vores covers her.

Hvis din autocamper opbevares udenfor, kan det være værd at bruge en affugter. Disse fritstående enheder fungerer ved at fjerne fugtigheden fra luften inde i autocamperen. De kan være i gang i lange perioder, men du skal sørge for at tømme deres indbyggede vandtanke.

Hvis din autocamper ikke er parkeret på plan grund, skal du parkere den, så intet vand kan stå på nogen dele af taget (brug nivelleringsblokke, hvis du har brug for det).

 

Fyld brændstoftanken

Diesel og benzin nedbrydes med tiden, og især absorberer diesel vand over tid. Dette vand kommer fra kondens i luften, og selvom det ikke forårsager korrosion i tanken eller brændstofledningerne (som er plastiske), kan det få bakterier og alger til at vokse i tanken. Den bedste måde at reducere dieselens udsættelse for luft på er at have en fuld tank med brændstof.

Brændstof er generelt fint, hvis det efterlades i et par måneder, men hvis du planlægger at lade en autocamper stå i seks måneder eller længere, skal du tilføje en stabilisator til brændstoffet. Forskellige mærker er tilgængelige, og de er designet til at reducere væksten af ​​bakterier og forhindre dannelse af slam.

 

Gå gennem din tjekliste

Det er også værd at skrive en note på instrumentbrættet for at minde dig om at nulstille dit dæktryk, tilslutte eventuelle batterisolatorer og frakoble eksterne opladere, solpaneler og affugtere, inden du kører.

Hvis du har fjernet hynder, sengetøj eller aftagelige vandtanke, er det også værd at bemærke dette. Nogle mennesker holder en komplet turneringscheckliste, og der er også alle mulige nyttige apps tilgængelige.

Forrige indlæg Næste indlæg

  • Florence Love
-->