Gratis og hurtig levering *| Køb nu, betal senere | Klik & saml | Ingen tvivl tilbage

Sådan slår du teltet op i høj vind

rss
Sådan slår du teltet op i høj vind

 

Planlæg forud

Som man siger: ”planlægger man ikke at planlægge”. Så overhold det gamle ordsprog, og sørg for at være opmærksom på vejrprognoser. Høj vind vil ofte meddele en indgående stor og grim meteorologisk begivenhed.

 

Kig op

Det virker næsten latterligt indlysende, men at kaste i nærheden af ​​træer er bemærkelsesværdigt farligt i høj vind - stort set af grunde, der ikke behøver at blive forklaret.

Imidlertid vil selv erfarne folk udendørs tage dårlige beslutninger i tider med stress - som at forsøge at lejre i dårligt vejr.

Den fælde, mange falder ned i, er den husly, der er leveret af træer fra vinden. Du kan stadig bruge denne husly ved at følge en grundlæggende regel - bedømme højden på de nærmeste træer, tilføj 20 ft og tonehøjde i det mindste den afstand væk.

Faren er ikke altid faldende grene, det kan også være væltende træer. Visse arter - for eksempel fyr - vokser i blød jord, der bliver ustabile under meget våde forhold.

Lave buske og hække er altid en sikrere mulighed.

 

Undgå ryggen

Du vil se masser af annoncer i blanke udendørsmagasiner med telte, der ligger på bjergrygge. Og selvom dette kan give nogle behagelige udsigter i en periode med ro, er det bedst at undgå det helt.

Vindstrømme opfører sig på nysgerrige måder, og ofte vil den geografiske indretning af bjerge og dale få vindkast til at piske over ryggen med alarmerende og tilfældig hastighed.

Ligesom en treeline, kan du bruge en højderyg til din fordel ved at lokalisere en nær-ved dukkert i læggen til jordvinden.

 

Samarbejde

Selvom det kun er en fornøjelse at være ude i ørkenen, som mange eventyrere aktivt søger, er det ikke altid den bedste idé at gå 'ensom ulv' i dårligt vejr. To hoveder og fire hænder er bedre, når det kommer til at kaste sig i vinden.

 

Vej det op

Gør brug af, hvilken vægt du kan finde for at hjælpe med at fastgøre de indvendige hjørner i dit telt. Din rygsæk er en, men brug det, der er tilgængeligt for dig - klipper osv. Brug også robuste klipper til dine fyrtov. Pinde alene er muligvis ikke tilstrækkelige til at forhindre regnfly, tarp eller basha i at blive revet med i et vindstød.

 

Hold lav profil

De ugunstige forhold er ikke tid til et ottemands familietelt med loftshøjde og køkken, så sørg for, at uanset hvad du camperer i er så lavt og lavt som muligt.

Du ønsker at skabe noget for vinden at passere - ikke fange.

Dør ned

Sørg for, at din teltdør eller enhver åbning, uanset hvad du beskytter i, er 180 grader mod vindretningen, som du muligvis kan gøre det. Selv når du prøver at slå hurtigt ned under dårlige forhold, skal du tage et øjeblik på at planlægge ordentligt - en fejl kan vise sig at være dyrere end et par sparede minutter at være kolde og våde.

 

Langturen

Hvis det ser ud til, at vinden vil holde dig lejret på det ene sted i en længere periode, skal du være parat til at zip-up og være indesluttet. Ikke kun med mad og vandforsyning, men også tingene, der holder dit sind travlt og afværger kedsomhed - selv det er bare en god bog.

Kedsomhed i sig selv er nok til at dræne din moral, så sørg for at du har masser af måder at holde dit eventyrlige sind underholdt og dit humør op.

 

Bevæge sig

Mens det begrænsede rum i et telt eller basha næppe svarer til et dansestudie, er der masser af måder at sikre dig, at du bevæger din krop og holder tingene flyder. Press-ups, sit-ups, crouches i yogastil og vandrette strækninger osv. Hjælper ikke kun med at passere tiden, de holder dig aktiv nok til at forhindre dig i at bukke under for sløvhed og kedsomhed.

 

Kontroller og kontroller igen

Høj vind bibeholdes sjældent med en konstant hastighed - det er vindkastene, der gør skaden. Hver gang der er en lust i stormaktivitet, skal du gennemgå og kontrollere din ydre struktur - fyrtov, materiel integritet osv. - så kontroller igen.

 

Skrevet af Darren Parkin på Wild Parkin-websted.

Forrige indlæg Næste indlæg

  • Jack Barnett
-->