null

Produkter ikke tilgængelige

Produkter fra denne butik er ikke tilgængelige i dette land i øjeblikket. Køb fra andre butikker ved hjælp af tjenester fra Glopal.
Køb fra andre butikker nu
×
tæt
Kondensation

Kondensation

Ved mange lejligheder er folk vågnet op for at se en pøl med vand i deres telt og tro, at det er en lækage, men faktisk er det et irriterende tilfælde af kondens. Nedenfor skal vi se på, hvad der forårsager kondens, og hvilke skridt du kan tage for at undgå, at det dannes. 

Hvad forårsager kondens ved camping?

Kondensation er en videnskabelig proces, hvor vanddamp ændrer tilstand og bliver flydende. Det er den modsatte fordampningsproces. I telte opstår kondens, når den varme luft inde i et telt rammer det koldere teltdug. Varm lufttemperatur inde i et telt kan være forårsaget af mennesker, varmeapparater og mangel på ventilation. Det er vigtigt at vide, at kondens øges massivt af tilstedeværelsen af ​​mennesker - så jo flere mennesker, der er sammen med dig, jo større er sandsynligheden for, at du støder på kondens. Faktisk vil kun én person producere op til en pint kondens pr. nat. 

 

Hvis du har et Breeze telt eller fortelt, vil der cirkulere luft i bjælkerne. Hvis udeluften er meget koldere end inde i dit telt eller fortelt, er afkølingen af ​​luften i bjælkerne hurtig. Den varme, fugtige luft inde i dit telt eller fortelt vil kondensere på bjælkens område. Fugten vil fremstå som vanddråber på bjælkerne og kan skabe vandbassiner omkring bunden af ​​bjælken, som ofte kan forveksles med at være utætte. Dette kan være svært at identificere, da kondenseringen vil opstå på ydersiden af ​​den indvendige plastikbjælke, der sidder inde i det sorte kabinet. Dette vil langsomt sive ned til bunden af ​​huset, hvor det vil dryppe ud af bunden, omkring bunden af ​​bjælken. 

 

På aftener, hvor der er meget fugt i luften, og temperaturen er faldet, er det vigtigt, at du ikke har noget omkring bjælkernes bund. Vi har testet hundredvis af telte og markiser, hvor vores kunder har troet, at det var utæt, og det var faktisk ned til kondens på bjælker. Så se venligst gennem måderne for at undgå kondens nedenfor, og du vil have en meget tørrere campingtur.

 

På dage og aftener, hvor der er et betydeligt temperaturfald, kan det være en udfordring at forhindre, at der dannes teltkondens. Regnfulde forhold kan også øge chancerne for, at der opstår kondens, hvilket ofte fører til udseendet af et utæt telt. Regnvand på ydersiden af ​​teltet, eller regnvand, der fordamper fra ydersiden af ​​dit telt, kan få stoffets temperatur til at falde, hvilket fører til hurtigere kondens, når luften inde i teltet kommer i kontakt med det. 

 

Hvad kan du gøre for at forhindre kondens?

Som udgangspunkt skal du sørge for, at du har placeret alle ventilationspunkterne på dit telt for at sikre en god luftcirkulation. Hvis vejret er godt nok, så lad dine døre og vinduer stå åbne, når det er muligt, og sørg for, at de ikke bliver blokeret af soveposer, stole og andre møbler. 

 

Når det begynder at regne, så prøv at undgå at lukke alt inde, da det kun vil bidrage til at øge kondens - Hvis det er muligt, så lad en udluftning være delvist åben for stadig at regulere luftstrømmen og reducere kondensationsopbygningstiden. Sørg for, at hvis du har noget, der er vådt, at du ikke opbevarer det inde i teltet, da det tilføjer mere fugt til ligningen. Opbevar våde frakker, støvler, badedragter og håndklæder væk fra dit lærred. 

 

Opvarmning af luften inde i dit telt vil kun øge luftfugtigheden. Så ideelt set bør du holde dig varm ved at have det rigtige tøj på og pakke soveposer af høj kvalitet. Lav ikke mad inde i teltet, det er ikke kun farligt, da du er i en farlig risiko for kulilteforgiftning, men det vil også tilføje fugt til luften. 

 

Sørg for at pitche det rigtige sted. Du sparer dig selv for en masse problemer ved blot at pitche i et område, der får en naturlig brise. Sørg for, at du heller ikke slår op i nærheden af ​​vand, da floder og søer også vil øge luftfugtigheden i dit telt. 

 

Det bedste du kan gøre, hvis du oplever kondens, er at tørre væggene af med et håndklæde eller en klud for at fjerne kondensen fra teltdugen. Tør eventuelle vandbassiner op med et håndklæde og fjern alle våde genstande fra teltet, så de kan tørre ordentligt. Det er vigtigt at fjerne så meget fugt som muligt, så det ikke trænger tilbage i luften. Og igen, sørg for at lufte dit telt ud. Det er vigtigt at lukke al den gode luft ind! 

Rul til toppen