null

Produkter ikke tilgængelige

Produkter fra denne butik er ikke tilgængelige i dette land i øjeblikket. Køb fra andre butikker ved hjælp af tjenester fra Glopal.
Køb fra andre butikker nu
×
tæt
Kondensation

Kondensation

how.jpg

Sådan undgår du kondens i dit telt eller fortelt

olpro vandrebloggen
28. juli 2020 5 minutters læsning

 Alle kan lide af kondens i telte, og det er ikke ualmindeligt.

Ved mange lejligheder er folk vågnet til at se en pøl med vand i deres telt og troede, at det var en lækage, men faktisk er det et irriterende tilfælde af kondens. Som OLPRO telte er lavet af højspecifikke vandtætte materialer (stoffet er 5.000 H/H), vil kondens ofte være den største kamp for at holde dit telt tørt. Så her er lidt mere information om, hvorfor der opstår kondens, og hvordan du undgår kondens i dit telt eller fortelt.

 

Hvad forårsager kondens ved camping?

For det første er det vigtigt at huske, at kondens øges af tilstedeværelsen af ​​mennesker - så jo flere mennesker, der er sammen med dig, jo større er sandsynligheden for, at du støder på kondens. Faktisk vil kun én person producere op til en pint kondens pr. nat.

Når den varme luft inde i et telt rammer det koldere teltstof, vil der sandsynligvis opstå kondens. Varm lufttemperatur inde i et telt kan være forårsaget af mennesker, varmeapparater og mangel på ventilation. Større telte med flere mennesker og ekstra varmelegemer inde vil sandsynligvis skabe meget mere kondens, medmindre teltet er ventileret ordentligt.

Hvis du har et Breeze telt eller fortelt, cirkulerer der luft i bjælkerne. Hvis udeluften er meget koldere end inde i dit telt eller fortelt, er afkølingen af ​​luften i bjælkerne hurtig. Den varme, fugtige luft inde i dit telt eller fortelt vil kondensere på bjælkens område. Denne fugt vil fremstå som vanddråber på bjælkerne og kan skabe puljer af vand omkring bunden af ​​dengang. Så du har den varme luft i teltet og kølig luft i bjælkerne - hvilket skaber kondens på ydersiden af ​​plastikbjælken, der sidder inde i ærmet. Dette vil dryppe ud af bunden omkring bunden af ​​strålen.

Hvis dette sker, skal du sørge for, at du ikke har ting omkring bjælkernes bund. Vi har testet hundredvis af telte og fortelte, hvor kunden troede, at det var utæt, og det var faktisk på grund af kondens, så se venligst nedenstående måder for at undgå kondens, og du vil have en meget tørrere campingtur.

På dage, hvor der er et betydeligt temperaturfald, kan det være udfordrende at forhindre, at der dannes teltkondens. Regnfulde forhold kan også øge chancerne for, at der opstår kondens, hvilket ofte fører til udseendet af et utæt telt. Regnvand på ydersiden af ​​teltet, eller regnvand, der fordamper fra teltets yderside, får stoffets temperatur til at falde, hvilket fører til hurtigere kondensering, når luften inde i teltet kommer i kontakt med det.

 

Så hvordan kan jeg lufte mit telt ordentligt ud og undgå kondens?

- Som udgangspunkt skal du sikre dig, at du har fundet alle ventilationspunkterne på dit telt for at sikre en god luftcirkulation. Hvis vejret er godt nok, så lad dine døre og vinduer stå åbne, når det er muligt, og sørg for, at de ikke bliver blokeret af soveposer, stole eller andre møbler.

- Når det begynder at regne, skal du være opmærksom på, at du ved at lukke alt sandsynligvis forårsager kondens.

- Opbevar dine våde genstande udenfor, når det er muligt. Våde frakker, håndklæder, støvler, svømmekostumer vil kun tilføje vand til luften inde i dit telt, så sørg for, at våde genstande får en ordentlig chance for at trække vejret... plus det vil hjælpe dem til at tørre hurtigere. 

- Opvarmning af luften inde i dit telt vil kun øge luftfugtigheden. Så ideelt set bør du hjælpe med at holde dig varm ved at bære det rigtige tøj og pakke soveposer af høj kvalitet. Madlavning inde i telte vil også tilføje fugt til luften, så sørg for, at madlavningen holdes på et minimum inde i et velventileret telt.

- Sørg for at pitche det rigtige sted. Du sparer dig selv for en masse problemer ved blot at slå op i et område, der får en naturlig brise. Sørg også for, at du slår op på afstand fra ethvert vand, da floder og søer også vil øge luftfugtigheden i dit telt.

 

Åh nej, mit telt er vådt af kondens, hvad skal jeg gøre?

Det bedste du kan gøre er at tørre væggene af med et håndklæde eller en klud for at fjerne kondensvandet fra teltdugen. Sørg for at fjerne alle våde genstande fra teltet, så de kan tørres ordentligt, og så fugt ikke cirkuleres tilbage i luften. Og igen, sørg for at lufte dit telt ud, det handler om at lukke den gode luft ind!

 

Har du stadig problemer? 

Alle OLPRO Telte og Markiser er 5.000 H/H, så stoffet vil aldrig lække, og hver søm er varmeforseglet for at forhindre vand i at trænge ind gennem de punkter, hvor teltet er syet. Hvis du er sikker på, at vandet ikke stammer fra kondens, så kontakt os venligst, og vi kan rådgive yderligere. Bemærk venligst, at alle vores fortelte og telte nu også leveres med et sømforseglingssæt, som du kan bruge, hvis det nogensinde bliver nødvendigt i fremtiden.

Rul til toppen