null
×
tæt
Kondensation

Kondensation

how.jpg

Sådan undgår du kondens i dit telt eller fortelt

OLPRO Rambling Blog
28. juli 2020 5 minutters læsning

 Alle kan lide af kondens i telte, og det er ikke ualmindeligt.

Mange gange er folk vågnet op for at se en vandpøl i deres telt og troede, at det var en lækage, men faktisk er det et irriterende tilfælde af kondens. Som OLPRO telte er lavet af vandtætte materialer med høj specifikation (stoffet er 5.000 H/H), vil kondens ofte være den største kamp for at holde dit telt tørt. Så her er lidt mere information om, hvorfor kondens opstår, og hvordan man undgår kondens i dit telt eller fortelt.

 

Hvad forårsager kondens ved camping?

For det første er det nøglen at huske, at kondens øges af tilstedeværelsen af ​​mennesker - så jo flere mennesker, der er sammen med dig, jo mere sandsynligt er du for at støde på kondens. Faktisk vil kun en person producere op til en halvliter kondens pr. Nat.

Når den varme luft inde i et telt rammer det koldere teltstof, vil der sandsynligvis forekomme kondens. Varm lufttemperatur inde i et telt kan skyldes mennesker, varmeapparater og mangel på ventilation. Større telte med flere mennesker og yderligere varmeapparater inde vil sandsynligvis skabe meget mere kondens, medmindre teltet er ventileret korrekt.

Hvis du har et Breeze -telt eller markise, cirkulerer luft i bjælkerne. Hvis udeluften er meget koldere end inde i dit telt eller fortelt, er afkøling af luften i bjælkerne hurtig. Den varme, fugtige luft inde i dit telt eller fortelt vil kondensere på bjælkens område. Denne fugt vil fremstå som vanddråber på bjælkerne og kan skabe vandpuljer omkring bunden af ​​dengang. Så du har den varme luft i teltet og den kølige luft i bjælkerne - hvilket skaber kondens på ydersiden af ​​plaststrålen, der sidder inde i ærmet. Dette drypper ud af bunden omkring bunden af ​​bjælken.

Hvis dette sker, skal du sørge for, at du ikke har ting omkring bjælkernes bund. Vi har testet hundredvis af telte og markiser, hvor kunden troede, at det var utæt, og det var faktisk ned til kondens, så se venligst igennem måderne for at undgå kondens herunder, og du får en meget mere tør campingtur.

På dage, hvor der er et betydeligt temperaturfald, kan det være udfordrende at forhindre teltkondensdannelse. Regnfulde forhold kan også øge chancerne for at der opstår kondens, hvilket ofte fører til udseendet af et utæt telt. Regnvand på ydersiden af ​​teltet, eller regnvand, der fordamper fra teltets udvendige overflade, får stoffets temperatur til at falde, hvilket fører til hurtigere kondens, da luften inde i teltet kommer i kontakt med det.

 

Så hvordan kan jeg ventilere mit telt korrekt og undgå kondens?

- Som udgangspunkt skal du sørge for at have fundet alle ventilationspunkterne på dit telt for at sikre en god luftcirkulation. Hvis vejret er godt nok, skal du lade dine døre og vinduer stå åbne, når det er muligt, og sørge for, at de ikke blokeres af soveposer, stole eller andre møbler.

- Når det begynder at regne, skal du være opmærksom på, at du ved at lukke alt sandsynligvis vil forårsage kondens.

- Opbevar dine våde genstande udenfor, når det er muligt. Våde frakker, håndklæder, støvler, svømmedragter tilføjer kun vand til luften inde i dit telt, så sørg for, at våde genstande får en ordentlig chance for at trække vejret ... plus det hjælper dem med at tørre hurtigere. 

- Opvarmning af luften inde i dit telt vil kun øge luftfugtigheden. Så ideelt set bør du hjælpe med at holde dig varm ved at bære det rigtige tøj og pakke soveposer af høj kvalitet. Madlavning inde i telte tilføjer også fugt til luften, så sørg for, at madlavningen holdes på et minimum inde i et godt ventileret telt.

- Sørg for, at du slår det rigtige sted. Du sparer dig selv for mange problemer ved simpelthen at slå plads i et område, der modtager en naturlig brise. Sørg for, at du også pitcher i afstand fra vand, da floder og søer også øger luftfugtigheden i dit telt.

 

Åh nej, mit telt er vådt af kondens, hvad skal jeg gøre?

Det bedste du kan gøre er at tørre væggene af med et håndklæde eller en klud for at fjerne kondens fra teltstoffet. Sørg for at fjerne alle våde genstande fra teltet, så de kan tørres ordentligt, og så fugt ikke cirkuleres tilbage i luften. Og igen, sørg for at ventilere dit telt, det handler om at lade den gode luft komme ind!

 

Har du stadig problemer? 

Alle OLPRO telte og Markiser er 5.000 H/H, så stoffet vil aldrig lække, og hver søm er varmeforseglet for at stoppe vandindtrængning gennem de punkter, hvor teltet sys. Hvis du er sikker på, at vandet ikke er fra kondens, bedes du kontakte os, så kan vi rådgive yderligere. Bemærk, at alle vores markiser og telte nu også leveres med et sømforseglingssæt, som du kan bruge, hvis det nogensinde er nødvendigt i fremtiden.

Rul til toppen